Ihmisen kuva -yhteisötaideprojektissa omakuvat rakentuvat ohjatuissa työpajoissa kierrätys- ja luonnonmateriaaleista, ja jokaisen osallistujan tapa tehdä ja ideoida on juuri oikea. Projekti luottaa kaikista ihmisistä löytyvään luovuuteen ja kannustaa luottamaan omiin ideoihin.

2012 syksyllä Nokian seiskaluokkalaiset pääsivät osallistumaan Ihmisen kuva -projektiin. Työpajat toteutettiin kuvistuntien kautta Nokianvirran ja Emäkosken kouluilla. Työpajojen tuloksista järjestettiin myös näyttely, johon osallistui omakuvien muodossa lähes 400 nokialaista nuorta. Tapahtumaa luotsasivat kuvataiteilijat Stina Riikonen, Anne Savitie sekä Minta Metteri. Heidän käsialaansa on kokonaisuuden suunnittelu yhteistyössä Nokian kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa sekä työpajojen ja näyttelyn suunnittelu ja toteutus. Tilaajana oli Nokian kaupungin kulttuuripalvelut, joka tarjosi työpajakokonaisuuden kaikille seiskaluokille osana kouluille tarjottavaa kulttuurikasvatustyötä. Syksyllä 2012 toteutettava projekti oli järjestyksessä kolmas omakuvatyöpajoista ja -näyttelystä koostuva kokonaisuus. Nokian kaupungin internetsivuilta näet kuvia työpajoista.

Ihmisen kuvan ensiaskeleet otettiin Tampereella keväällä 2010. Seitsenhenkisen työryhmän voimin suunniteltiin ja järjestettiin Pispalan nykytaiteen keskukseen Ihmisen kuva -nukketaidenäyttely, jossa oli esillä lähes 200 omakuvahahmoa yli 170:ltä ihmiseltä. Teokset näyttelyyn saatiin avoimen teoshaun sekä avointen työpajojen kautta. Projekti sai paljon positiivista palautetta katsojilta ja osallistujilta. Työryhmän vetäjänä toimi tapahtuman ideoinut kuvataiteilija Stina Riikonen. Työryhmään kuuluivat yhteiskuntatieteilijä Nadja Laine, kuvataiteilijat Manu Alakarhu, Tuija Lappalainen ja Päivi Viinikainen, hopeaseppä, puuartesaani Ante Anttila sekä käsityöartesaani Sanna Rissanen. Tapahtuman internetsivut näet täältä.

Syksyllä 2010 yhteisötaideprojekti sai jatkoa. Pirkanmaan taidetoimikunta myönsi uuden kokonaisuuden toteuttamiseen Opetus- ja kulttuuriministeriön Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia -valtionavustuksen. Kolmen kuukauden mittainen kokonaisuus koostui loka-marraskuussa erilaisille ryhmille järjestetyistä omakuvatyöpajoista sekä Tampereen rautatieasemalla pidetystä näyttelystä, jossa esillä oli 75 omakuvaveistosta tarinoineen. Kokonaisuuden ideoi ja toteutti kolmihenkinen työryhmä, johon kuului kevään projektissa aloittaneiden Stina Riikosen ja Nadja Laineen lisäksi myös kuvataiteilija Minta Metteri. Projektin aikana kehitettiin työpaja- ja näyttelykonsepti, joka on sovellettavissa monenlaisille ryhmille. Lisää syksyn 2010 -projektista.

Kommentointi on suljettu.