Syksyn 2010 Ihmisen kuva -projekti koostui loka-marraskuussa järjestetyistä omakuvatyöpajoista ja näyttelystä. Työpajoissa tehdyistä omakuvista ja teksteistä koottu näyttely oli esillä 13.11.-5.12. Tampereen rautatieaseman päänäyteikkunoissa.

Työpajoja järjestettiin eri paikoissa Tampereella ja lähialueilla. Avoimen työpajan lisäksi mukaan haluttiin ottaa ryhmiä, jotka usein ovat yhteiskunnassa marginaalissa tai muuten näkymättömissä. Asettamalla kaikki teokset samalle viivalle projekti puhuu monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden puolesta.

Työpajat pidettiin Kansainvälisessä naisten tapaamispaikka Naistarissa, A-kilta ry:llä, Koukkuniemen vanhainkodissa, Kris ry:llä, Mielenterveysyhdistys Taimi ry:llä, Tampereen kaupunkilähetyksen Päivätoiminta Aktiivissa, Setlementtinuorten Hämeenpiiri ry:n Kölvi-toiminnassa sekä työvoimatoimiston nuorille työttömille järjestämällä kurssilla. Lisäksi Tampereella kulttuurikahvila Hertassa järjestettiin avoin työpaja, johon kaikki halukkaat saivat osallistua.

Projektin työpajoissa osallistujat rakensivat itseään esittävät hahmot kierrätys- ja luonnonmateriaaleista. Teoksen muoto, koko ja lähestymistapa aiheeseen olivat vapaasti valittavissa. Tekemisen ohella keskusteltiin esiin nousevista asioista liittyen minäkuvaan ja omaan elämäntarinaan, sekä kirjoitettiin lyhyt teksti omakuvaan liittyen. Työpajat tarjosivat osallistujille mahdollisuuden luovaan tekemiseen ja minäkäsityksen pohtimiseen sen kautta.

Omakuvahahmon avulla on mahdollista käsitellä vaikeitakin asioita etäämmältä. Työpaja voi myös toimia osallistujille voimaannuttavana ja osallistavana kokemuksena. Yksi perusajatuksista on, että jokainen osaa, ja jokaisen ajatukset ja näkemykset ovat arvokkaita. Näkemyksiä omakuvasta onkin Ihmisen kuva -projekteissa yhtä monta kuin omakuvien tekijöitä!

Kommentointi on suljettu.